ευ+τύχη

Αλήθεια για εσάς τι σημαίνει ευτυχία;

Δεν θα ήταν σωστό, αφού μιλάμε για την θετικότητα και πως να βλέπουμε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική ώστε να τα αντιμετωπίζουμε θετικά, να μην αναφέρουμε τα σπουδαία λόγια ενός σπουδαίου ανθρωπου του Θανάση Βέγγου, ενός καλλιτέχνη που αφήσε με το έργο του στον ελληνικό κινηματογράφο και την προσφορά του το δικό του στίγμα σε μια κοινωνία που παραπαίει.

Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι  ευτυχία.

Τελικά  ευτυχία  είναι ένα  ζευγάρι  χέρια, δύο χέρια…

Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαιδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.

Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν. Χάσιμο χρόνου. Θα το δείς κι εσύ όσο μεγαλώνεις.”

Θανάσης  Βέγγος

Ετυμολογικά η ευτυχία αποτελείται από το πρόθεμα ευ και τη λέξη τύχη. Στην ουσία είναι η ευνοϊκή τύχη.Η καλή τύχη που είχε κάποιος σύμφωνα με τους αρχαίους έλληνες ήταν το εισιτήριο για τον κόσμο της ευτυχίας.

Στις μέρες μας ευτυχισμένος θεωρείται ο άνθρωπος που είναι απόλυτα ικανοποιημένος απ ’τη ζωή του, που έχει καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του και που τα πράγματα γενικά του πάνε από το καλό στο καλύτερο!

Μήπως έχουμε παραφράσει τη λέξη αυτή;

Η ευτυχία δεν βρίσκεται σ’ ένα ακριβό αμάξι, ένα μεγάλο σπίτι, σε μια δουλειά με κύρος και πολλά χρήματα,σε μια καλή κοινωνική θέση αλλά βρίσκεται σε πράγματα μικρά και σπουδαία, πράγματα που προσπερνάμε καθημερινά, που δεν τους δίνουμε την απαιτούμενη σημμασία. Πράγματα που αν και μικρά η αξία τους δεν χαρίζεται, δεν πουλιέται για κανένα ποσό. Να είστε αισιόδοξοι να απολαμβάνεται τη ζωή, να περνάτε καλά με λίγα πράγματα, να έχετε δίπλα σας καλούς φίλους που θα σας δώσουν όση αγάπη χρειάζεστε.

Και κάτι τελευταίο μην ψάξετε την ευτυχία, η ευτυχία θα σας βρεί…

Advertisements