5 λεπτα ακομα!

Το πρωινό ξύπνημα αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την διάθεση της υπόλοιπης ημέρας. Πιο κάτω παραθέτω κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποφύγεις το πρωινό «κόλλημα» και να σηκώνεσαι γεμάτος ενέργεια και κίνητρο (ίσως και καμιά ώρα πιο νωρίς) για μια μέρα φούλ σε δημιουργία και θετικότητα!

Ας δούμε τι πρέπει να κάνεις βήμα βήμα για να το πετύχεις αυτό.

  1. Χτυπά το ξυπνητήρι. Σηκώνεσαι αμέσως από το κρεβάτι και πίνεις ένα ποτήρι νερό.
  2. Μην μείνεις στο κρεβάτι ξαπλωμένος ή καθισμένος. Μην πατήσεις το snooze. Μην συζητάς με το μυαλό σου για διαπραγματεύσεις των 5 με 10 λεπτών!
  3. Θα ήταν καλό να έχεις και ένα φίλο ή γνωστό με τον οποίο να μοιράζεστε αυτό τον στόχο. Να δεσμεύεσαι και να ειδοποιάς άλλους για την προσπάθεια σου και να τους κρατάς ενήμερους.
  4. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζεις τι ακριβώς θα κάνεις μόλις ξυπνήσεις. Γράψε τους στόχους σου κάτω σε μια λίστα και ρίξε μια ματιά για να θυμηθείς. Εδραίωσε μια ρουτίνα που δεν θα είναι δύσκολο να κρατήσεις.

Η διαδικασία αρχίζει από την προηγούμενη νύχτα, πολύ πριν ανατείλει ο ήλιος. Τότε, μπορείς να ετοιμάσεις το «πεδίο μάχης»:

  1. Ετοίμασε τα ρούχα που θα φορέσεις την επόμενη.
  2. Βάλε το ξυπνητήρι στο γραφείο σου ή σε μια απόσταση για την οποία θα αναγκαστείς να σηκώσεις για να το κλίσεις. Αν έχεις την επιλογή, βάλε το ξυπνητήρι να παίξει ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι.
  3. Δίπλα από το ξυπνητήρι βάλε και ένα ποτήρι με νερό. Το σώμα σου αφυδατώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και λίγο νερό είναι ότι καλύτερο για φρεσκαριστείς.
  4. Ξάπλωσε λίγη ώρα πιο νωρίς και διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο, εφημερίδα ή περιοδικό. Αυτό έχει δύο θετικά: πρώτον ξεκουράζεται το μάτι από την συνεχή έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και δεύτερον ότι διαβάσεις εκείνη την ώρα αναπαράγεται σε σκέψεις στο μυαλό σου ακόμα και όταν κοιμάσαι. Γι’αυτό και η παροιμία “sleep it over”, που σημαίνει ότι αν έχεις ένα άλυτο πρόβλημα, μπορεί το μυαλό σου να επινοήσει κάτι ενώ κοιμάσαι.

Το πρωινό ξύπνημα είναι ένα μικρό κομμάτι της διαδικασίας του ύπνου. Πολλές φορές τα υποτιμούμε, και όμως το πώς θα κοιμηθείς και ξυπνήσεις κάνει όλη την διαφορά για την ημέρα που ακολουθεί!
Μερικές πιο εκτεταμένες συμβουλές
http://www.ineedmotivation.com/blog/2008/04/7-ways-to-wake-up-motivated/
http://www.davecheong.com/2007/06/15/waking-up-early-15-tips-that-work/
http://zenhabits.net/get-off-your-butt-16-ways-to-get-motivated-when-youre-in-a-slump/
http://www.pickthebrain.com/blog/9-ways-to-wake-up-ready-to-rock/

Advertisements