Αλλαξε τη ζωη σου

life's all about meΣτην ζωή μας κάνουμε αρκετά «σωστά» και αρκετά «λάθη» αλλά ποιος καθορίζει τι είναι σωστό ή λάθος; Η απάντηση δεν υπάρχει όσο και αν την ψάξουμε. Το λάθος και το σωστό «καθορίζεται» από τις επιρροές, τις οπτικές και την άποψη που έχει ο καθένας για το θέμα, οπόταν στο τέλος δεν υπάρχει κάτι σωστό ή λάθος αλλά «κοινά αποδεχτό».

O Paul Arden, διευθυντής διαφήμισης του Saatchi and Saatchi, ήταν ένας σπουδαίος συγγραφέας που επηρέασε μέσα από τα βιβλία του για την διαφήμιση και το κίνητρο(motivation) “Whatever You Think, Think The Opposite”, “It’s Not How Good You Are, It’s How Good You Want To Be” και  “God Explained in a Taxi Ride”. Ψάχνοντας λίγο μέσα από το βιβλίο του «Ότι κι αν σκέφτεσαι, Σκέψου το αντίθετο», δίνει τα κίνητρα στον αναγνώστη να πιστέψει στον εαυτό του και πάντα να κάνει το απροσδόκητο, το καινούργιο, το ξεχωριστό. Να τολμά και να ξεφύγει από τους κανόνες.

Ο κόσμος είναι ότι σκεφτόμαστε. Οι πράξεις και οι επιρροές που δεχόμαστε καθημερινά. Αν σκεφτόμαστε διαφορετικά, η ζωή μας θα αλλάξει. Γιατί ακολουθούμε δεδομένα, όρους, κανονισμούς; Είναι καιρός να ρισκάρουμε και να πάρουμε τις λάθος αποφάσεις για ένα ωραιότερο μέλλον για τον εαυτό μας. Ρισκάροντας και παίρνοντας «λάθος» αποφάσεις γίνεσαι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ, διακρίνεσαι από τα δεδομένα.

«Πάντα ευχόμαστε η ζωή να ήταν διαφορετική, ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να αλλάξουμε εμείς την ζωή!»

Το θέλω και το εύχομαι είναι δύο πολύ διαφορετικές λέξεις αν όμως κάνουμε τα θέλω μας πράξεις τότε οι ευχές μας θα πραγματοποιηθούν. Παίρνοντας αυτό που θέλουμε, σημαίνει κάναμε τις σωστές αποφάσεις για να πάρουμε αυτό που θέσαμε ως στόχο, ακολουθήσαμε τα δικά μας θέλω κάναμε τα δικά μας «σωστά» και «λάθη» αλλά στο τέλος κατακτήσαμε αυτό που θέλαμε, άρα γιατί να ακολουθούσαμε τις αποφάσεις που θα ήταν «κοινά αποδεχτές»;

Τολμήστε να σκεφτείτε διαφορετικά, να αλλάξετε τα δεδομένα και να ξεφύγετε από κοινότυπες αποφάσεις και επιρροές που δεν αφορούν την ζωή σας!

“ARE YOU BEING REASONABLE? Most people are reasonable, that’ s why they only do reasonably well.”
-Paul Arden, Whatever You Think Think the Opposite-

Refferences: http://gogeometry.com/brain/think_opposite_paul_arden.html,

http://www.creativereview.co.uk/cr-blog/2008/april/paul-arden-a-true-maverick

Advertisements