Θετικές επιβεβαιώσεις

aim high

aim high

Καθημερινά αναρτούμε στο facebook page μας κάποιες θετικές επιβεβαιώσεις. Καιρός λοιπόν να πούμε τι είναι αυτές και γιατί είναι σημαντικό να γίνονται από εμάς σε καθημερινή βάση ή όταν το χρειαζόμαστε!

τι είναι οι θετικές επιβεβαιωσεις

Κάθε σκέψη που κάνεις, κάθε λέξη που λές είναι μια δήλωση. Όλα όσα σκευτόμαστε, η δημιουργία προσωπικών διαλόγων με τον εαυτό μας είναι ένα ρεύμα από δηλώσεις/επιβαιβεώσεις. Εξηγώντας καλύτερα, υποσυνείδητα οι λέξεις που χρησιμοποιούμε-οι σκέψεις μας δηλώνουν και δημιουργούν την ζωή μας, τις εμπειρίες μας κάθε στιγμή. Έχουμε εξελιχθέι μέσα από ένα μοτίβο όπου δημιουργήθηκαν τα πιστεύω μας και τα θέλω μας μέσα από την παιδική μας ηλικία, όπου καθόρισε το ποιοί είμαστε και το τί θέλουμε. Όμως μεγαλώνοντας ο άνθρωπος καταλαμβαίνει ότι ίσως κάποια από αυτά τα πιστεύω που είχε από παιδί δεν λειτουργούν πλέον για τον ίδιο.

Κάθε δήλωση που κάνουμε ή σκευτόμαστε είναι μια αντανάκλαση των εσσωτερικών μας πιστεύω. Είναι καλό να καταλάβουμε ότι πολλά από αυτά τα “εσσωτερικά πιστεύω”, στη δεδομένη στιγμή δεν μας εκφράζουν απόλυτα λόγω του ότι αποκτήθηκαν σε μια παιδική ηλικία και αφού έχουμε μεγαλώσει πλέων δεν μας εκφράζουν.

Το υποσυνήδητό μας χρησιμοποιεί αυτή τη συμπεριφορά και τα μοτίβα που έχουμε αποκτήσει/μάθει για να απαντά και να αντιδρά σε καθημερινά γεγονότα της ζωής μας. Αυτό είναι απαραίτητο για την επιβίωση μας, πρέπει να είμαστε σε θέση να απαντούμε γρήγορα σε κάποιο γεγονός γύρω μας αφού δεν μπορούμε κάθε φορά να ελέγχουμε τις αιτίες-τα γεγονότα, ακόμα και σε κάτι απλό για να απαντήσουμε/αντιδράσουμε.  Οι αντιδράσεις που μάθαμε μας επιτρέπουν να απαντούμε γρήγορα και ευκολα σε αυτά τα γεγονότα. Όταν όμως σε κάποιο στάδιο της δημιουργίας των πιστεύω μας πάνω στις οποίες κάποιες άλλες έχουν δημιουργηθεί και έχουν πάρει μορφή από μια “λοξή” προοπτική τότε αυτά τα πιστεύω δεν μπορούν να σταθούν ώστε να επιτύχουν στον πραγματικό κόσμο των ενήλικων.

Οι “θετικές επιβαιβεώσεις/δηλώσεις”, είναι συνήθως μικρες θετικές δηλώσεις (statements) που στοχεύουν σε συγκεκριμένα υποσυνήδητα πιστεύω μας, με σκοπό να αμφισβητήσει και να υπονομέυσει τα αρνητικά πιστεύω που καλλιεργήθηκαν και να τα αντικαταστήσει με θετικά ενθαρρυντικά πιστεύω. Είναι ένα είδος “πλύσημο εγκεφάλου” όπου εσύ διαλέγεις ποιά αρνητικά πιστεύω να απομακρύνεις από τη σκέψη σου. Χρησιμοποιώντας τις θετικές δηλώσεις μας δίνει το κίνητρο να κρατηθούμε συγκεντρωμένοι στους εσσωτερικούς μας στόχους και μας υπενθυμίζει να σκευτόμαστε συνειδητά τις λέξεις μας και τις σκέψεις μας ώστε να τις τροποποιήσουμε με σκοπό να αντικατοπτρίζουν τις θετικές μας δηλώσεις.

Όσο πιο αποφασισμένοι είστε να κάνετε αλλαγές, τόσο πιο προετοιμασμένοι είστε να αποδεχτείτε τις αλλαγές και να αφήσετε το παρελθόν, έτσι θα πετύχουν πραγματικά για εσάς οι θετικές δηλώσεις.

Επειδή οι επιβεβαιώσεις επαναπρογραμματίζουν πραγματικά τα πρότυπα σκέψης σας, θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε για τα πράγματα, και επειδή έχετε αντικαταστήσει τις δυσλειτουργικές-αρνητικές πεποιθήσεις με τις δικές σας νέες θετικές πεποιθήσεις, η θετική αλλαγή έρχεται εύκολα και φυσικά.Αυτό θα αρχίσει να αντανακλά στην εξωτερική ζωή σας, θα αρχίσετε να βιώνετε σεισμικές αλλαγές προς το καλύτερο σε πολλές πτυχές της ζωής σας.

Κλείνοντας κάνοντας τις θετικές επιβεβαιώσεις σας ελκύετε θετικότητα σε πολλούς τομείς τις ζωής σας τόσο επαγγελματικά, οικογενειακά, προσωπικά και όπου αλλού χρειάζεστε εσείς την χαμένη αυτοπεποίθηση σας να επανακτηθεί. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να κάνετε αρκεί να το πιστέψετε!

“My life is a joy filled with love, fun and friendship all I need do is stop all criticism, forgive, relax and be open.”

https://www.facebook.com/groups/optimiproject/doc/140961179393700/

πηγή: http://www.vitalaffirmations.com/affirmations

Advertisements