Οπτιμι μουστάκια (Movember)

cover page-03

Movember 13

Αφήστε Μουστάκια – Στηρίξτε την Ενημέρωση για το Καρκίνο του Προστάτη! Το Optimi Project στηρίζει την εκστρατεία για τον Νοέμβρη για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το Καρκίνο του Προστάτη. Ενωθείτε Mo Bro’s and Mo Sista’s και ανεβάστε τη φωτογραφία σας ! Περιμένουμε :{)

Οπτιμι Μουστάκια (Optimi Mo’s Gallery)

Τί είναι το Movember;
Το κιημα του Movember ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία με σκοπό να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου. Ομως, εκτός από ένα ετήσιο check -up , το Movember Foundation ενθαρρύνει τους άνδρες να ψάξουν να μάθουν το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Ιστορία Movember
Το Movember είναι ο μήνας Νοεμβρίου που καλείται  για να εκπαιδεύσει τα άτομα για τον Καρκίνο του Προστάτη. Το πρόγραμμα ιδρύθηκε από Adam Garone και τρία άλλα ενδιαφερόμενα άτομα στην Αυστραλία το 2003. Το Movember άρχισε με ακριβώς 30 συμμετέχοντες και είχε πέρυσι 1.127.152 σε 21 χώρες, που αυξάνουν $147 εκατομμύρια.

Στόχος;
Ο στόχος Movember, σύμφωνα με τους ιδρυτές του, είναι να μετατραπούν τα άτομα «σε πίνακες διαφημίσεων» έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την υγεία των ατόμω. Με την ανάπτυξη ενός mustache/moustache/Mo για 30 ημέρες κάθε άτομο να ενημερώνει και να συνεισφέρει στην ενημέρωηση για το ζήτημα αυτό. Γνωστά ως Mo Bros, οι άντρες πρέπει να αφήσουν το μουστάκι τους από   την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου. Μπορούν να καλλωπίσουν το mustache τους όλο τον μήνα , τακτοποιώντας το εάν είναι απαραίτητο, αλλά δεν μπορούν να το ξυρίσουν.

Πως μπορούν να βοηθήσουν οι κυρίες;
Ο ρόλος των γυναικών στις ζωές των συμμετεχόντων, γνωστός ως Mo Sistas, είναι να παρουσιάσουν υποστήριξη και να εξηγήσουν το λόγο πίσω από το ξαφνικό ενδιαφέρον τους για τo μουστάκι. Φωτογραφίζοντας τον εαυτό τους με  ένα ψέυτικο μουστάκι 🙂

Advertisements