Οπτιμό-αναδρομή

οπτιμο-αναδρομήΑυτές τις μέρες ως founder του Optimi Project χρειάστηκε να απαντήσω αρκετές φορές στο: Τι είναι το Όπτιμι Πρότζεκτ;
Πώς να περιγράψεις μια “τρελή” ιδέα; Δύσκολο! Νομίζω η πιο ξεκάθαρη απάντηση είναι το ίδιο το χαμόγελο μας. Αν μεταφέρναμε στον κόσμο το χαμόγελο μας, και να τον “προκαλέσαμε” να χαμογελάσει, τότε νομίζω έχουμε πετύχει το ουσιαστικό νόημα. Το πρότζεκτ ξεκίνησε δειλά -δειλά, με μικρά και αβέβαια βήματα. Όμως μετά από κάθε τι που κάναμε ως ομάδα, νιώθαμε αισιόδοξοι και θετικοί. Είχαμε κάνει ένα μικρό βήμα να αλλάξουμε τον κόσμο.
Να αλλάξουμε τον κόσμο; Αυτό και αν ακούγεται τρελό, και όμως είναι εφικτό. Διότι ο κόσμος χρειάζεται ένα κίνητρο, για να πάρει μια πιο θετική πορεία. Και τι πιο καλύτερο κίνητρο από το χαμόγελο μας;
Σε λίγες μέρες το “παιδί μας” (όπως θα το χαρακτήριζε η άλλη “ένοχη” για την ύπαρξη του πρότζεκτ), κλίνει ένα χρόνο.
Ένα χρόνο γεμάτο όμορφες και δύσκολες στιγμές. Εμπειρίες που βιώσαμε και ανθρώπους που γνωρίσαμε. Όλη αυτή η θετικότητα που λάβαμε από τον κόσμο και ελπίζουμε να μεταφέραμε σε πολλούς την αισιοδοξία μας.
Το άγχος και διαφωνίες πριν από κάθε εκδήλωση, τα βαρυφορτωμένα αυτοκίνητα από αισιόδοξες αφίσες, οι ώρες οδηγώντας με τα φραπέ στο χέρι, το άγχος μη μας γράψει πρόστιμο ο δήμος για την στάθμευση, τα σφηνάκια που ολοκληρώναν την δύσκολη μέρα, όλα αυτά αποτελέσαν όμορφες στιγμές. Επίσης οι γνωριμίες που είχαμε με θετικούς ανθρώπους, οποίοι μας στήριζαν με τον τρόπο τους.
Σε ένα χρόνο αυτή η τρέλα μας, το να αλλάξουμε τον κόσμο, έκανε αρκετά βήματα και αυτό ήταν εφικτό μόνο με την θετική ανταπόκριση του κόσμου.
Ευχαριστούμε όλους όσους είναι όπτιμι και μακάρι όλοι μας να φοράμε το χαμόγελο μας, όσο πιο συχνά γίνεται. Γιατί μόνο έτσι ο κόσμος γίνεται πιο ζεστός και πιο όμορφος.

Advertisements