Η μερα της αλλαγής

pexels-photo</a

image

Η μερα της αλλαγής
Καμιά φορά  τυχαίνει να εχουμε αυτό το συναισθημα για αμεση αλλαγη. Αλλαγή απο τα συναισθηματικά,  τα επαγγελματικά, μεχρι και την  ντουλαπα (πιο πολυ τα κορίτσια  της παρεας 🙂 )
Ειναι η μερα που βαζεις το εαυτό  σου να σκεφτει όλα όσα γίνονται  και πως επηρεάζει  αυτό το “έγω” μας. Λιγο εγωιστικό  ακούγετε  το ξερω, ομως η αλλαγή εξαρτάται  απο το εγω μας. Κατα πόσο  είμαστε  διαθέσιμοι να κανουμε κατι για να την πετύχουμε  εφοσο την εχουμε αναγκη;  Ειτε αυτη η αλλαγη είναι κατι που θα μας αδειάσει  πολυ πιθανώς  το πορτοφόλι αλλά θα φερει μια αλλαγή  στην ντούλαπα. Ή θα ναι κάτι λίγο  πιο περίπλοκο,  και θα απαιτει περισσότερες  προσπάθειες  ή και θυσιες.

Το σίγουρο  είναι κατι πρεπει να γινει, ετσι ωστε να παρουμε ανασα.
“Αυτο το κάτι ” που λεει και η Κ. Γκαρπί ειναι αυτο που θελουμε 😉

Και οχι μην παει το μυαλο σας εκει όπτιμι 🙂
Θελουμε ως άνθρωποι να νιωσουμε οτι εχουμε καταφέρει  κατι για την ζωη μας. Θελουμε κατι το οποιο να ναι η αφορμή, το κίνητρό  για να εχουμε ενα διαφορετικό  αυριο. Ετσι ώστε  να εχουμε κανει κατι την ημέρα  της αλλαγης.
Λενε : “Βαλε μικρους στοχους καθε μερα” – και συνηθως βαζουμε, αλλα είναι  tasks πιο άπιαστα, πιο ονειρικά και απογοητευμένοι  λεμε πως δεν δουλεύει  το σύστημά αυτο. Ουτε για μενα δουλευε τότε. Ηταν αδυνατο να δουλεψει πολυ απλά  επειδή  εβαζα μεγαλους στοχους χωρις να δώσω  σημασία  στα πιο μικρά  ενδιάμεσα  βήματα. 

Practice  makes perfect.

Ενα πείραμα  ειναι άλλωστε: Ξεκινησα τον μεγαααααλο σχεδιασμό  της αλλαγής
1. Τι ειναι αυτο  που πρέπει  να αλλάξει;
2. Γιατι πρέπει  να αλλάξει;
3. Τι το προκαλεί;  -εδω είναι λιγο δυσκολα τα πράγματα, αυτο το κομμάτι  μου πηρε πολυ χρόνο.  Ηξερα το αποτελεσμα χωρις να ξερω την αιτία  😉
4. Πως θα αλλάξει;
5. Αλλαξε; -ειμαι εδω περα κολλημένη  εδω και καιρο μεταξυ αυτα τα δυο. Έλλειψη  θάρρους; Αβεβαιότητα;
Φοβομαστε το μεγαλο “ΜΠΑΜ” καμία  φορά αλλα ειναι απαραίτητο  βήμα  φανταζομαι, διοτι αυτο θα αλλαξει τα δεδομένα  του σημερα, ετσι ώστε  να μιην ειναι τα ίδια  αυριο. Μπορει να μην ειναι οπως περιμεναμε αλλα σίγουρα δεν θα ναι τα ιδια σαν χθεσ 😉
Και αυτο νομίζω  εχει σημασία.  Να μπορουμε να εκματελευτουμε  την “μερα της αλλαγης”

Αυριο ξεκινάει  νεα μερα οπτιμι, θα εχω μαλλον απαντησεις στο αν  “Αλλαξε;”  όμως πραγματικά  πρέπει  να το  δοκιμασετε. Στοχεύοντας  σε οσα μας χαλανε και δεν  πρέπει  να μείνουν  τα ίδια. 

Advertisements