Η μαγεια της Φαντασια στην Εξελιξη – Αλληλεπιδραση και Αναπτυξη.

Ζούμε σε ένα κόσμο παράλληλης φαντασίας. Ο καθένας φαντάζεται αυτό που θέλει. Τι θέλουμε από αυτό; Να δημιουργήσουμε αυτό που φανταστήκαμε. Να ξεφύγουμε, να φτιάξουμε κάτι αλλιώτικο από αυτό που γνωρίζουμε ήδη. Ότι έχει κατοχυρωθεί στην φαντασία μας όμως υπάρχει, μέσα μας.
Η φαντασία περιλαμβάνει πτυχές του εαυτού μας. Μπορεί να συνδέεται με την συνείδηση, δεν είναι όμως τόσο στεγνή και καθωσπρεπιστική, είναι ελεύθερη και μαγική. Η μαγεία υπάρχει μέσα μας, στην φαντασία μας. Ο καθένας μπορεί να την αναπαραστήσει στο δικό του εγώ.
Το αποτέλεσμα της είναι η εξοστρακιστική γαλήνη που μας προσφέρει και η δυνατότητα να ζούμε κάπου που αισθανόμαστε εμείς. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση της ανάπτυξής μας.
Τι συμβαίνει έπειτα από αυτό, συνεχίζει να είναι ζωτική για την ανάπτυξη λειτουργιών; Σύμφωνα με συγγραfantasiaφείς όπως ο Ιούλιος Βερν που έγραφαν την φαντασία τους και την διέδιδαν, δημιούργησαν κόσμους ολόκληρους, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά όσους έχουν πρόσβαση. Η δυνατότητα κρύβεται στην φαντασία όπως έλεγε ο Αϊνστάιν.
Αν κατευθυνθούμε με γνώμονα αυτές τις παρατηρήσεις θα διαπιστώσουμε πως η φαντασία είναι ένα ελιξίριο δημιουργικότητας. Εφαρμόζεται στις περιπτώσεις όπου μπορούμε να λάβουμε μέρος στην δημιουργική διαδικασία ή στο αποτέλεσμα της.
Η μαγεία κρύβεται μέσα μας. Ίσως η εξέλιξη μας να βασίζεται σε αυτή. Πως όμως θα δημιουργήσουμε μια εξέλιξη με αυτή; Το ερώτημα αυτό βασίζεται στους πυλώνες καθολικότητας χρήσης και πραγματοποίησης.
Η μηχανική, η τέχνη, ο χορός, η επιστήμη είναι τρόποι πραγματοποίησης της φαντασίας μας. Είναι αυτό αρκετό για να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα; Τι επικρατεί, η εξέλιξη μας ή η προσωπική μας ευεξία; Καθώς και τα δύο είναι σημαντικά πρέπει να συνδυαστούν. Όλοι αισθανόμαστε καλά όταν βγάζουμε προς τα έξω ένα κομμάτι του εαυτού μας που μας αντιπροσωπεύει. Είναι το δικό μας δημιούργημα.
Η επιστήμη και ο πολιτισμός είναι αλληλένδετα. Κάτι όμως θα υπερισχύσει κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε μια αλλαγή. Ο πολιτισμός φέρει ιδέες, η επιστήμη φαινόμενα. Είναι οι ιδέες φαινόμενα; Σύμφωνα με τις αρχές φιλοσοφίας μπορούμε να πούμε πως κάποιες ιδέες είναι σχεδόν φυσικά φαινόμενα γιατί παρατηρούνται στο χρονοιστορικό φάσμα της ανθρωπινής φύσης, όπως η οικογένεια, η αγάπη, η εξέλιξη. Ότι και να γίνει θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε.
Ο κύκλος έχει ως εξής. Η ανάπτυξη των γονιδίων μας διαμορφώνει ανάλογα τον εγκέφαλο μας. Η όλο και περισσότερη αλληλεπίδραση μας με διαφορετικά είδη ανθρώπινης σκέψης και ανάπτυξης μας οδηγεί στην διαμόρφωση ενός συμπλέγματος σκέψης.
Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα πεδίο αλληλεπίδρασης με όλα τα είδη ανθρώπινης σκέψης στην Γή, πόσο μάλλον έξω από αυτή αλλά αυτό είναι ένα μέρος της φαντασίας. Όπου η εξέλιξη μας βασίζεται και προέρχεται από την αλληλεπίδραση ανθρώπων μεταξύ τους, αδιαμφισβήτητα.
Ένα τέτοιο πεδίο, το διαδίκτυο, χρησιμοποιείται από το πλείστο του πληθυσμού της γης για τον σκοπό αυτό. Τα πλάνα του ιδρυτή του Facebook που ήταν η παροχή διαδικτύου σε όποιο σημείο, σε όποιο άνθρωπο είναι ιδανικά και μέχρι στιγμής μέρος της φαντασίας εμάς και του ιδίου.
Το πρώτο μέρος της εφαρμογής που είναι η διάδοση της ιδέας εξετελέσθη, αν με έχει βρει η ιδέα του εδώ που βρίσκομαι. Πως μπορούμε να τους συμπεριλάβουμε όλους στην φαντασία μας; Με την προώθηση της. Το επόμενο μέρος είναι η εφαρμογή.
Θα μπορούμε όντως να έχουμε μια απευθείας συζήτηση με ένα μέλος κοινότητας που βρίσκεται στα βάθη του τροπικού Αμαζονίου ή της λευκής Σιβηρίας, την ίδια στιγμή. Αυτό θα συνιστούσε μεγαλύτερες άμεσες αλλαγές, κινήσεις, πράξεις.
Οδεύουμε προς μια στιγμιαία εποχή, όπου όλα θα γίνονται στιγμιαία, από επικοινωνίες μέχρι μεταφορές. Είναι μέρος της φαντασίας μας ακόμη αλλά ελπίζουμε να είμαστε παρόντες όταν υλοποιηθούν!

Μπείτε εδώ για περισσότερα!

Advertisements